Afgesloten worden van elektriciteit en gas in de winter?

verwarmingskosten-winterStel u heeft een achterstand bij uw energieleverancier waardoor er een dreiging ontstaat tot het afsluiten van de elektriciteit en gaslevering. In principe mag uw energieleverancier u niet afsluiten in de periode van 1 oktober tot en met 1 april. Mits u een kwetsbare consument bent en een verklaring heeft van uw arts, of u heeft al verzocht om een betalingsregeling met uw energieleverancier.

U wilt zelf afgesloten worden

In de andere gevallen kan de energieleverancier toch overgaan tot het afsluiten van de energielevering. Het kan ook zijn dat u zelf een verzoek indient om afgesloten te worden dit kan verschillende redenen hebben. U gaat bijvoorbeeld verhuizen maar het kan ook zijn dat de veiligheid gewaarborgd moet worden. Denk hierbij aan een gaslek of kortsluiting.

Geen energieleverancier bekend op uw adres?

Misschien is er nog geen energieleverancier bekend op het adres ook dan kan de energielevering stopgezet worden. Of de energieleverancier en de netbeheerder gaan over tot afsluiten omdat er fraude is gepleegd. Bijvoorbeeld bij het ontdekken van een hennepplantage of ander misbruik van de energielevering.

Betalingsproblemen? Bel direct uw energieleverancier

Een duidelijke omschrijving is er niet te vinden op internet, vandaar dat wij hier verder op ingaan. Ga er dus niet klakkeloos vanuit dat u toch niet mag worden afgesloten in de winter. U moet dus zelf voldoende inspanning hebben geleverd als u wilt dat de energielevering wordt voortgezet. Voorkom ten alle tijde een achterstand bij uw energieleverancier. Trek tijdig aan de bel wanneer u betalingsproblemen heeft, u kunt dan een afspraak maken met uw energieleverancier om de achterstand in termijnen te kunnen afbetalen.

Flink besparen op uw energiekosten voorkomt problemen

Zijn uw energiekosten dermate hoog? Zoek dan ook naar de oorzaak hiervan en start met energie besparen. U kunt dit op verschillende manieren doen en dit zal resulteren in een lagere eindafrekening. Ook kunt u het beste elk jaar weer uw gas en licht prijzen onder de loep leggen om zodoende de goedkoopste gas en licht leverancier te vinden.

Elk jaar besparen met het overstappen naar een nieuwe energieleverancier

Elk jaar overstappen met gas en licht levert toch gauw een besparing op van enkele tientjes per maand. Stel u betaalt nu voor u zelf en uw gezin zo’n €150 per maand dan kan het goed zo zijn dat u bij een andere energieleverancier €130 per maand gaat betalen. Bespaar ook op andere vaste lasten waardoor u uw maandlasten naar beneden kunt halen. Wie weet heeft u een heel duur Alles-in-1 pakket, of betaalt u veel te veel voor uw autoverzekering.

Bespaar nog meer

Door op alle vaste lasten te besparen zult u meer geld overhouden iedere maand waardoor het afsluiten van de energielevering minder snel voorkomt. Gas en licht vergelijken word gedaan door heel veel huishoudens en vele duizenden zijn dan ook met gemak gewisseld van energieleverancier.

Plaats een reactie

achttien + 14 =