Bekijk uw gedrag ten opzichte van energie besparen

Heeft u uw eigen gedrag wel eens bekeken met betrekking tot energie besparen? Vindt u namelijk dat u voldoende energie bespaart? Of kan dit beter op bepaalde fronten? Energie besparen betekent dat u let op hoe u energie bespaart en hoeveel. Door uw gedrag om te schakelen en uw focus te leggen op energie en gas besparen zult u aan het einde van het jaar ook weer geld besparen.

Welke gewoontes heeft u met energie besparen?

Moeilijk is het niet het is zelfs makkelijk maar wij mensen zijn gewoontedieren dus houden we bepaalde principes aan. U kunt uw principes wat energie besparen aanpassen en bepaalde tips aanhouden. Ga efficiënter om met uw energieverbruik en u zult zien dat dit bespaart op uw kosten voor energie. Er zijn meer dan voldoende tips met betrekking tot het besparen zoals: Uw verwarming, water, apparatuur en verlichting. Wist u dat er op jaarbasis al gauw €100 word verspild met sluipverbruik energie? Het gaat hierbij om de apparaten die u gewoon aan laat staan. Of de stekkers die continue in het stopcontact blijven zitten.

Besparen door sluipverbruik uit te schakelen

Door bepaalde apparaten ook echt uit te zetten kunt u al een duit besparen. Natuurlijk moet de koelkast continue stroom hebben net als de vriezer. Maar uw wasdroger en wasmachine hoeven niet steeds verbonden te blijven met het elektriciteitsnetwerk. Denk aan de televisie of dvd speler dit zijn apparaten die vaak verbonden blijven met stroom. Trek deze stekkers er dan ook echt uit. Het is onnodig en het kost u alleen maar geld. Een grote opgave is het niet om de stekkers van bepaalde apparaten er steeds uit te halen. Een standbykiller aanschaffen is het makkelijkst in dit geval. Dit is een stekkerdoos waar meerdere stekkers in kunnen. Met één druk op de knop zet u het energieverbruik uit.

Hoe slim bent u met energie?

Bijna de helft van de energierekening bestaat uit de kosten voor stroom, en door hier slim op te besparen houdt u straks geld over. Kijk eens naar uw verlichting heeft deze ook aandacht nodig? Want heeft u wel energiezuinige verlichting? Vervang de oude verlichting voor ledverlichting en u bespaart hiermee ook geld.

Welke gewoontes gaat u doorbreken?

Dus is het uw gewoonte om de stekkers in het stopcontact te laten zitten? Doorbreek die gewoonte en haal ze eruit één voor één voor zover mogelijk. Denkt u: O maar die gloeilamp doet het toch nog steeds? Ja dat wel maar het scheelt u in de kosten voor de verlichting. Ook de gewoonte om lekker te gaan douchen en niet op de tijd te letten? Doorbreek dit ook want het kost u geld en veel gas en gas is nu eenmaal duur.

Besparen op warm water

Er zijn handige douchetimers te koop voor een paar euro, zet die eens neer en probeer binnen de gestelde tijd uw douchebeurt af te ronden. Een waterbesparende douchekop is ook een handige tool. Hiermee zorgt u ervoor dat er veel minder water word verspild. Niet alleen minder water word er verspild maar ook gas. Besparen op gas en licht word zo dus wel heel interessant. Als u uw gewoontes onder controle heeft gekregen en u heeft daadwerkelijk bespaard op uw energieverbruik, dan kunt u hiermee een paar honderd euro per jaar besparen.

Bespaar op de kosten voor gas en licht

Naast deze paar honderd euro laten we zeggen €300 kunt u ook besparen door gas en licht te vergelijken. U zoekt dan gewoon een leverancier waarbij u minder hoeft te betalen voor uw energiekosten. Daarmee bespaart u ook nog eens €450 per jaar. Bij elkaar opgeteld is dat dus een leuk bedrag he? Daar kunt u weer een energiezuinige wasmachine of vaatwasser voor kopen.

10/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie

veertien + achttien =