Categorieën
Blog

Energiekosten hoger? Heeft energie vergelijken wel zin?

De energiekosten hoger, heeft energie vergelijken wel zin? Het klopt inderdaad dat de energiekosten hoger zijn. Maar vergelijken heeft altijd zin. Want alleen zo komt u er achter of u niet minder kunt gaan betalen. De kosten voor gas en licht fluctueren. Dus energieleveranciers hanteren verschillende tarieven. Wat ook vaak gebeurd is dat men zijn energiecontract door laat lopen. Ze beseffen hiermee niet dat het actietarief niet oneindig door blijft gaan.

Houdt de einddatum van uw energiecontract goed bij!

Zij gaan een energiecontract aan met een bepaalde looptijd. Dat betekent dus dat de afgesproken tarieven voor die bepaalde looptijd gelden. Verloopt het energiecontract? Dan gaan er andere tarieven gelden en dan gaat men meer betalen. Dat is natuurlijk erg zonde van het geld. Deze consument wordt dan ook wel de slaper genoemd. Zij gaan er vanuit dat alles wel goed geregeld is, dat was immers voorheen ook zo. Wat goed geregeld is is de levering van energie en gas. Maar de tarieven die blijven niet eeuwig hetzelfde.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Energiekosten hoger heeft vergelijken wel zin?

Daarom heeft vergelijken wel degelijk zin. Al is het maar om uw voorschotbedrag te verlagen. Dit kan per jaar een besparing van toch gauw €350 opleveren. Als de slaper niets doet dan verhoogt de energieleverancier de maandelijkse kosten. Door drukte met werk en gezin staat de consument er niet bij stil. Maar ongemerkt gaat er dan meer geld de deur uit dan we eigenlijk willen. Herzie het liefst elk jaar uw energiecontract. Vergelijk de beste energie aanbiedingen en bespaar elk jaar.

Energie vergelijken en overstappen is uw recht

Dat is uw recht en het kan u veel opleveren. Er zijn verschillende goedkope energiedeals waaruit gekozen kan worden. De looptijden zijn vooral van belang. En dan hebben we nog de keuze uit een cashback of een korting. De korting spreekt men het meeste aan. Want die korting wordt verrekend met de maandelijkse termijnen waardoor we dus minder betalen. De cashback is uiteraard ook populair met online energie vergelijken want de consument weet dat het een geldbedrag tegemoet kan zien.

Bezuinigen kan op zoveel manieren

Hoe uw situatie nu ook is, besparen op uw energierekening kan altijd. Let daarbij natuurlijk ook op hoe u zelf thuis met gas en licht omgaat. Wanneer u denkt dat u het koud heeft in huis zet u dan de verwarming gelijk aan? Een extra trui doet ook wonderen. En de thermostaat gewoon op 20 graden instellen is goed. Het liefst niet hoger want dan worden uw gaskosten duurder. Radiatoren uitdraaien in de ruimtes waar u toch niet bent helpt ook. Bijna overal in huis hangen radiatoren, en als we deze niet uitdraaien gaat daar ook gas naartoe.

Alle radiatoren aanzetten in huis is verspilling

Maar is het echt nodig? Een radiator aan houden op het toilet of in de bijkeuken? Hoe vaak komt u daar? Vind u het waard om daar geld aan te verspillen? Want het komt neer op verspillen. De energieleverancier krijgt zijn geld wel, en u raakt het kwijt. Draai ze dus uit. De radiator in de woonkamer aanzetten is voldoende. Daar bent u ook het meeste toch?

Misschien denkt u nu wel: Oeps mijn slaapkamer is wel lekker warm. Dus grote kans dat u daar de radiator aan heeft staan. U stapt onder uw warme dekbed en valt vrij snel in slaap. Het is dus helemaal niet nodig om daar de radiator aan te hebben. Als u de meeste radiatoren uitdraait zult u opmerken dat uw gasverbruik een stuk lager uitvalt. Dit geldt ook voor het douchen, want ook hier gaat ongemerkt veel gas naar toe.

Douche vanaf nu ook korter

In de winter vooral wanneer we het koud hebben is die warme douche natuurlijk een hemelse uitvinding. Maar hoe langer u onder de douche blijft staan hoe meer gas u verstookt. En daarmee gaan uw energiekosten weer omhoog. Wees zuinig en stap na vijf minuten onder de douche vandaan. U bespaart vele kubieke meters aan aardgas hiermee. Minder lang douchen betekent dus lagere energiekosten elke maand.