Gas en licht kosten 2018 verlagen

Nu al de kosten voor gas en licht 2018 verlagen? Dan kunt u uw historische verbruik het beste erbij pakken. Vergelijk alvast de goedkoopste stroomprijzen 2018 en vindt direct de goedkoopste energieleverancier. Welke kosten heeft u tot nu toe gemaakt voor uw gas en licht? Wat betaalt u per kilowattuur en per kubieke meter? De antwoorden daarop vindt u in uw energiecontract en op de eindafrekening. Bekijk de kale leveringsprijs voor stroom eens hoeveel is deze per kilowattuur? En om het makkelijker te maken wat zijn de jaarlijkse werkelijke kosten inclusief btw? Bent u vorig jaar nog gewisseld van energieleverancier of is dat langer geleden?

Wanneer bent u voor het laatst overgestapt?

Laten we het scenario nemen van een overstap in 2014, de gemiddelde jaarlijkse werkelijke kosten waren bijvoorbeeld €1823 voor stroom en gas. Gebaseerd op een verbruik van 3400 kWh en 1480 m3. Voor dit zelfde verbruik betaalt u dit jaar ruim €600 minder! Is het dan niet tijd om opnieuw te beginnen met gas en licht vergelijken? U zou toch een dief van uw portemonnee zijn als u dit niet doet? Welke conclusie maakt u daarop uit als u uw jaarlijkse kosten bekijkt? De stroomprijzen zijn in ieder geval goedkoper geworden en de gasprijzen ook. Wel zijn de kosten voor de belasting op gas verhoogd. Toch heeft dat niet zoveel invloed dat u daarmee niet kunt besparen.

Bespaar op gas en licht

Zoals we net aan u hebben voorgerekend kunt u flink wat besparen op uw kosten voor gas en licht. De goedkoopste energieleverancier vinden gaat ook in 2018 onverminderd door. Bent u benieuwd naar de goedkoopste stroomprijzen 2018 of wilt u alleen de gasprijzen 2018 weten? Of wie is de goedkoopste groene energieleverancier? Groene stroom vergelijken is tegenwoordig de norm. Want met groene stroom bouwen we aan een duurzame toekomst. Groene stroomprijzen vergelijken levert u net zoveel besparing op. Spreken we van groene stroom puur uit Nederland? Dan betalen we per maand meer voor groene stroom. De overige groene stroom die goedkoper is, komt uit het buitenland.

Helft van de energierekening aan belastingen

Het meeste moeten we betalen aan de belastingdienst zij innen namelijk de btw, energiebelasting en de Opslag Duurzame energie. U kunt besparen op de energiebelasting als u nagaat dat u per kWh en per m3 energiebelasting betaalt. Het antwoord is simpel: verbruik minder stroom en gas en u verlaagt uw energiebelasting. De Opslag Duurzame Energie betaalt u ook per kWh en m3. En eigenlijk zijn deze heffingen bedoeld om u te wijzen op uw verbruik. Hoe meer u verbruikt hoe meer de belastingdienst van u vraagt. En zeg nu zelf niemand vindt het fijn om op de vingers getikt te worden. Het schept in ieder geval duidelijkheid want door meer te verbruiken betaalt u ook meer.

Stap van oude gewoontes af begin met bezuinigen

Pas uw gewoontes aan en ga zuiniger met uw stroom en gas om. Op die manier verlaagt u de energiebelasting en de kosten voor Opslag Duurzame energie. En dat is niet alles want voor elke kilowattuur en kubieke meter die u minder verbruikt betaalt u ook minder voor de leveringsprijzen. Het zorgt ervoor dat uw maandelijkse en jaarlijkse kosten naar beneden gaan. De Opslag Duurzame energie is bedoeld om duurzame energieprojecten te financieren. Daarom is groene stroom uit Nederland op het moment ook duurder. Er is namelijk niet voldoende van en dat drijft de prijzen omhoog. Daarom maken wij nu meer gebruik van buitenlandse groene stroom omdat dit goedkoper is.

Wat u ook kiest besparen blijft het devies

Het draagt alleen niet bij aan het verduurzamen van het Nederlandse klimaat maar het is altijd beter dan grijze stroom. Welke soort u kiest ligt bij u, we bieden u alleen de mogelijkheid online uw voorschotbedrag te verlagen. U doet dit door een vergelijking te maken van gas en licht. Heeft u daaruit de goedkoopste energieleverancier 2018 gevonden? Dan verlaagt u daarmee de kosten aan uw energieleverancier in 2018. Gas en licht vergelijken 2018 in een minuut? Neem de proef op de som op gaslichtvergelijken.nl.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie

1 × drie =