Helpt de slimme meter echt met besparen?

slimme-meter-besparenEr rijzen steeds vaker vragen op of de slimme meter nu echt helpt bij het besparen op het energieverbruik. De ervaring leert dat de meeste huishoudens geeneens acht slaan op de slimme meter en dat er achteraf helemaal niet zoveel word bespaard als gedacht.

Slimme meter straks voor iedereen

Netbeheerders zijn druk bezig met de uitrol van de slimme meter, de verwachting is dat elk huishouden in 2020 voorzien is. Voor de netbeheerders maar ook de energieleveranciers is de slimme meter handig voor het verzamelen van data. Meterstanden kunnen van afstand worden gelezen waardoor de consument deze zelf niet meer hoeft door te geven. Ook kan er bespaard worden op het energie en gasverbruik, maar dan zal een huishouden wel alerter moeten zijn op het verbruik door ook echt de slimme meter te raadplegen.

Huishoudens slaan amper acht op de slimme meter

Heel veel huishoudens staan daar niet bij stil en vinden het wel goed zo. Toegegeven het is handig dat de meterstanden worden doorgegeven maar om nu echt op het verbruik te letten? Daarmee gezegd hebbende zijn er uiteraard ook huishoudens die wel actief bezig zijn met besparen. Dit heeft niets met de slimme meter te maken maar meer met het ontvangen van een hoge eindafrekening of men wil zijn verbruik gewoon beter monitoren.

Zonder slimme meter beginnen met besparen op energieverbruik

Wilt u echt beginnen met besparen op uw energie en gasverbruik? Dan kunt u dit prima zonder gebruik van de slimme meter doen. Natuurlijk is het handig dat de slimme meter u bepaalde informatie verstrekt over uw eigen verbruik, maar er zijn ook huishoudens die de slimme meter nog niet hebben. Lees ons vorige artikel eens over hoe u zuinig omgaat met gas en licht en u bespaart al zo’n €200 per jaar op de energierekening. Hoe meer u bezuinigt hoe meer u kunt besparen.

 

Plaats een reactie

zeventien + twaalf =