Korte energiecontracten meest populair

Vergelijk de energieprijzen van alle energieleveranciers met een onafhankelijke energievergelijker

Energiebedrijven bieden enorm veel elektra en gas pakketten aan maar de meeste huishoudens kiezen het vaakst voor een energiecontract met een korte looptijd (12 mnd). Variabele elektra en gasprijzen zijn goedkoper geworden in 2016 waardoor de consument weer minder ging betalen. Toch kiezen de meesten voor vastigheid in de vorm van een vaste prijs. 

Elektra en gas vergelijken is een dagelijkse bezigheid

Elektra en gas vergelijken word dan ook vaak gedaan dagelijks zelfs, naast het vergelijken van andere vaste lasten. Een aantal jaren terug bestond er meer huiverigheid in het vergelijken, omdat men bang was onvoorziene verrassingen. Angst dat elektra en gasprijzen ineens omhoog zouden gaan bestond toen nog veel meer. De energiemarkt liet dan ook wel schommelingen zien en door de crisis met de olie in het midden-oosten was de markt dan ook niet stabiel.

Nederlandse energiemarkt veel stabieler

Tegenwoordig zijn deze schommelingen niet meer aan de orde, en als de energiebedrijven de prijzen verhogen is dat niet zo hoog als vroeger. Zo kunt u kiezen voor een driejarig contract bij een energiebedrijf met een “hogere korting”. Maar na het maken van een berekening blijkt de korting bij een driejarig contract helemaal niet zo hoog te zijn. De verschillen in kortingen tussen drie jaar en een jaar zijn best wel groot. De welkomstkorting bij een éénjarig contract is zelfs veel meer, de leveringsprijzen voor elektra en gas zijn dan ook lager geworden in 2016.

Nog meer besparen op energiekosten in 2016

En door de lage prijzen kunnen huishoudens nog meer besparen op hun energiekosten daarbij is een flinke cashback korting van een paar honderd euro ook niet mis. Energiebedrijven bieden ook steeds meer energie actie’s aan die zeer aantrekkelijk zijn en nieuwe klanten moet trekken. Welke energie actie de goedkoopste is hangt af van wat u precies zoekt. Gaat u voor de goedkoopste elektra en gasprijzen? Of is duurzaamheid ook een belangrijk punt voor u? Dan kunt u zoeken naar het goedkoopste duurzame energiebedrijf.

Meer gas nodig in de winter dus ook een hogere gasrekening

Vooral de winter draagt bij aan een verhoogd gasverbruik waardoor de gaskosten zullen toenemen. We zitten er namelijk graag warmpjes bij maar het ene energiebedrijf vraagt nu eenmaal meer voor zijn gasprijs dan de andere. Door tijdig op zoek te gaan naar een ander energiebedrijf dat u een cashback korting biedt kunt u tot €450 per jaar besparen.

Vergelijk energiekosten 2017 en bespaar direct

Stapt u nu over? Dan bespaart u al op uw energiekosten in 2017 en houdt u de besparing lekker in eigen zak. Met enorm veel verschillende gasprijzen vindt u zeker weten de goedkoopste aanbieding. Start dan ook met elektra en gas vergelijken op Gaslichtvergelijken.nl en stap over naar een goedkoper energiebedrijf.

6/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie

19 + 5 =