Ook moeite met het betalen van uw energiekosten?

Er blijken nog altijd veel huishoudens in Nederland te zijn die moeite hebben met het betalen van hun energiekosten. De kosten blijken vaak veel te hoog te zijn waardoor ze geen geld overhouden. De beste manier om uw energiekosten te kunnen betalen is om te starten met bezuinigen. Veelal zijn huishoudens zich niet bewust van wat zij verbruiken. En dat moet anders en dat kan ook met simpele handelingen.

Meet uw verbruik en pas dit aan

Door uw energierekening in de gaten te houden zult u sneller opmerken waar u de meeste energie verbruikt of gas. Een simpele energiekostenmeter van een paar tientjes biedt al uitkomst. Deze meter laat u namelijk zien welk apparaat het meeste energie verbruikt. Het is namelijk niet zo dat u persé enorm veel geld hoeft uit te geven om te kunnen besparen. U hoeft alleen uw gedrag te veranderen en dat kost niks. Een paar simpele isolatie tochtstrips bij uw ramen en deuren zullen de kou al tegenhouden. Daardoor bespaart u al op uw gasverbruik omdat de warmte binnenshuis blijft.

Besparen op energie kan doodeenvoudig zijn

Let maar eens op uw wasgedrag hoe vaak gebruikt u de wasmachine? En zit de wasmachine dan ook vol? Of doet u regelmatig kleine wasjes achter elkaar? Spaar uw wasgoed op zodat u de wasmachine niet vaker hoeft aan te zetten. In dat geval bespaart u al veel water maar ook energie. En u heeft vast wel een balkon of een tuin waar u de was kunt ophangen. Dit scheelt weer in het gebruik van de wasdroger. Ga ook eens na of uw gemeente een besparingsplan voor u heeft. Zo zijn er in een aantal steden projecten waarbij huishoudens geholpen worden met energie besparen.

Vraag uw gemeente of er een besparingsplan is

Een voorbeeld daarvan is een zogenoemd Woning Abonnement daar worden huizen energiezuiniger gemaakt en de kosten worden terugbetaald via de energierekening. Ook kunt u navragen bij uw gemeente of er een energiecoach beschikbaar is. Deze energiecoach kan u ook helpen met het besparen op uw energiekosten. Vooral huishoudens met een laag inkomen kunnen daar baat bij hebben. Hoe meer stekkers u gebruikt hoe hoger het energieverbruik dus loop ook uw stekkers na. Door uw gedrag aan te passen en u zelf aan te leren dat u s’avonds voordat u gaat slapen de stekkers eruit haalt zult u ook flink kunnen bezuinigen.

Leef energiezuiniger en bespaar

Consumenten die energiezuiniger zijn gaan leven trekken bijvoorbeeld de stekker van de wasmachine eruit nadat ze deze gebruikt hebben. Dit zelfde doen zij met de wasdroger en de stekkers van de overige apparatuur. Hierdoor zal er niet meer ongemerkt stroom worden verbruikt en dat komt alleen maar ten goede aan uw energierekening. Verlichting in huis kan nagelopen worden en de gloeilampen kunnen worden vervangen door zuinige lampen. Lees ook het artikel verwachting gasprijzen 2017 daarin staan tips om te besparen op gas.

Bespaar tot een paar honderd euro per jaar op uw energiekosten

Besparen op gas en licht hoeft dus niet heel ingewikkeld te zijn. Met de aanpassingen die hierboven zijn beschreven kunt u als u het goed aanpakt toch gauw 200 euro per jaar besparen. Gas en licht vergelijken draagt nog eens extra bij omdat u overstapt naar de goedkoopste energieleverancier. Die overstap kan u ook zo’n €200 tot €450 extra opleveren. Neem de proef op de som en bekijk direct hoeveel gas en licht aanbiedingen beschikbaar zijn.

8/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie

5 × vier =