Verwachting gas en licht prijzen 2018

Verwachting gas en licht prijzen 2018? De verwachting is niet rooskleurig. In 2018 gaan de prijzen voor vooral gas omhoog. En een jaar daarna wordt de energierekening nog hoger. In 2019 zal de energierekening gestegen zijn met 200 euro. Een leuk vooruitzicht is het niet maar daar kan iets aan gedaan worden. 

Verhoging belastingen duwen gas en licht prijzen 2018 omhoog

De gasprijzen zullen extra belast worden en ook de ODE zal verhoogd worden. Al met al resulteert dat in die verhoging van 200 euro. Dat betekent dus dat we extra zuinig met gas moeten zijn. Op die manier kunt u de verhoging in de hand houden. De ODE wordt gebruikt om investeringen in duurzame energie te bekostigen. Wij als huishouden betalen daar aan mee. De overheid wil in 2018 een miljard euro bij elkaar krijgen om de ODE aan te vullen. Dat wordt opgehaald via de energierekening.

ODE en energiebelasting in 5 jaar tijd met €200 gestegen

Toen de ODE geïntroduceerd werd droegen we maar een paar euro af via de energierekening. Vijf jaar na de introductie dragen we straks circa €100 af. Dat is dus een verhoging van €90 in 5 jaar tijd. En de verhoging van de energiebelasting gaat een huishouden ook zo’n 20 euro extra kosten per jaar. De overheid zegt dat de verhoging maar tijdelijk is en niet permanent.

Start direct met besparen op gas en licht

De verhoging heeft ook te maken met het tijdig behalen van de energie afspraken. Worden deze niet tijdig behaald dan is de kans groot dat we nog meer moeten betalen. Daarom is het ook van belang dat er bespaard word op de gas en licht kosten. In een eerder artikel hoe u de gas en licht kosten 2018 verlagen kunt. Dat kan prima want besparen kan altijd en is ook de beste oplossing voor dure energiekosten.

De goedkoopste energierekening met gaslichtvergelijken.nl

U kunt nu al uw gas en licht kosten vergelijken voor 2018. Kies de hoogste overstapkorting en verlaag er uw voorschotbedrag mee. Op jaarbasis zal de verlaging voor 2018 nog altijd ruim €400 opleveren. Heeft u uw gas en licht verbruik bij de hand? Dan kunt u weer opnieuw beginnen met gas licht vergelijken. De goedkoopste aanbiedingen staan altijd bovenaan. Gaslichtvergelijken.nl helpt u met het besparen op uw energierekening.

9/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie

12 + twee =