Verwachting gasprijzen 2017

De gasprijzen zijn flink omhoog gegaan waardoor de energierekening in 2017 hoger uitvalt. We betalen energiebelasting voor elke kubieke meter gas die we verbruiken. De verwachting van de gasprijzen in 2017 is dat ze wel even hoog blijven. Of ze verder gaan stijgen is nog niet bekend. Wat betekent dit in de praktijk voor de energierekening? 

Welke kosten moet ik betalen aan de energieleverancier

De energierekening bestaat niet alleen uit de gasprijzen maar ook de energieprijzen en andere vaste kosten zoals: netbeheer, transportkosten, Opslag Duurzame energie en de BTW. De netbeheerder heeft de kosten voor 2017 ook verhoogd. Al met al betalen we dit jaar dus zo’n 56 euro meer aan energiekosten.

Hoe zit de gasprijs in elkaar?

Uw gasprijs hangt niet alleen van de energieleverancier af, maar ook van andere ontwikkelingen op de energiemarkt. Wanneer de olieprijzen in 2017 stijgen kunt u ervan uitgaan dat dit weer word teruggekoppeld aan de gasprijzen waardoor deze duurder worden. De enige manier om de kosten te kunnen drukken is om zelf zoveel mogelijk te bezuinigen op gas.

Bezuinig op gasverbruik

Kies voor isolatie bij ramen en deuren zodat de warmte goed binnen blijft. Een deur die steeds op een kier staat is dan ook niet bevorderlijk wanneer de kachel aan staat. Plaats een deurdranger waardoor de deur uit zichzelf weer sluit. Er is zelfs isolerende raamfolie te koop die de warmte binnenhoud. Radiatorfolie hoeft ook niet duur te zijn en het houdt de warmte binnen. Radiatoren stralen namelijk ook warmte naar de muur uit, en radiatorfolie zorgt ervoor dat dat niet gebeurd.

Simpele tips om gas te besparen

Tochtstrips zijn ook beslist niet duur en een goedkope tip om tochten tegen te gaan. Zorg wel dat u overdag of in de nacht goed ventileert want er moet niet teveel vocht ontstaan. Een tip die gratis is: sluit uw gordijnen dit houdt ook heel veel kou tegen. Rolluiken om de zon tegen te houden? Houd ze in de nacht dicht om kou te weren.

Temper uw gedrag omtrent energie en gas

De verleiding is natuurlijk groot om de verwarming goed warm te zetten, maar dit zorgt echt voor een hoger gasverbruik. Wanneer u de thermostaat gewoon standaard op 20 graden zet dan blijft uw woning geriefelijk warm. Natuurlijk is 21 graden nog warmer maar u bespaart met 1 graad al flink op de verwarmingskosten. Door alle tips ter harte te nemen zult u opmerken dat uw eindafrekening een stuk lager uitvalt. U betaalt daardoor minder voor uw energiekosten en dat is geld dat u overhoudt.

Gaslicht kosten vergelijken en overstappen naar de goedkoopste

U mag dan verwachten dat de gasprijs voor u gunstig uitpakt omdat u het hele jaar heeft bespaard op uw gaskosten. Opnieuw uw gas en licht kosten vergelijken zorgt nog eens voor een extra besparing. Hoeveel dit exact is moet een Energievergelijking uitwijzen dus begin nu met gaslicht vergelijken.

 

7.7/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie

vijftien + 14 =