Waarom gaat mijn energierekening in 2017 omhoog?

De energierekening gaat omhoog door een aantal maatregelingen zoals: de Opslag Duurzame Energie die verhoogd word, maar ook de energieprijzen en de transportkosten zullen duurder worden. Dit betekent voor u dat voor volgend jaar zo’n 50 euro extra gaat betalen aan de energierekening.

Verhogingen kost de consument geld

Deze maatregelingen zijn natuurlijk niet leuk maar de netbeheerders hebben te kampen met extra kosten omdat gemeenten hun weer extra kosten in rekening brengen voor de precariobelasting. Dan hebben we de energieleveranciers die op hun beurt weer te maken hebben met duurdere prijzen voor energie en gas. De overheid doet er ook nog een schepje bovenop door ook nog de energiebelasting ook wel Opslag Duurzame Energie te verhogen.

Energieprijzen worden duurder in 2017

Al met al komt deze verhoging voor gezinnen met een verbruik van 3500 kWh en 1500 m3 gas uit op een extra 50 euro. Niet elke energieleverancier zal de verhogingen doorvoeren want er is al bekend gemaakt dat Essent haar prijzen juist verlaagd. De tijden van extreem goedkope energie aanbiedingen is dus even voorbij omdat energieleveranciers al moeite hebben met de historisch lage prijzen.

Overstappen op gas en licht kan altijd met voordeel

Dit betekent niet dat u niet meer kunt overstappen en dat er geen goedkopere energie aanbiedingen meer zijn. Die blijven altijd wel doorgaan maar het word allemaal een stukje duurder in 2017. Gaslicht vergelijken gaat dus ook gewoon door op Gaslichtvergelijken.nl. Start dan ook meteen met energie besparen in huis en pak uw gasverbruik ook meteen mee. Verkort de tijd dat u doucht en zet de verwarming alvast een graadje lager. Daarmee haalt u uw verbruik naar beneden maar ook uw voorschotbedrag.

De goedkoopste gaslicht aanbieding 2017

Stapt u ook nog eens over naar de goedkoopste gas en licht aanbieding 2017? Dan houdt u dat geld mooi in uw portemonnee. Vergelijk goed alle aanbiedingen die de energieleveranciers aanbieden en u verzekert zich zelf van een lager tarief.

8.4/10 - (5 stemmen)

Plaats een reactie

elf + elf =